България има нужда от ДПС, дори и във властта – за

...
България има нужда от ДПС, дори и във властта – за
Коментари Харесай

Карадайъ: България има нужда от ДПС, дори и във властта

България има потребност от Движение за права и свободи, даже и във властта – с цел да има сигурност и непоклатимост.

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на партията след онлайн съвещанието на Централния съвет на партията. В конференцията участваха заместник-председателите на партията доктор инж. Хасан Азис, Ахмед Ахмедов и Станислав Анастасов.

Призовавам всички структури на Движение за права и свободи доста съществено и отговорно да се отнесат към тези изборите, тъй като България има потребност от Движение за права и свободи. България има потребност от Движението за прави и свободи даже и във властта, с цел да има сигурност и непоклатимост, с цел да има превъзмогване на рецесиите в България, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

Централният съвет на Движение за права и свободи дефинира критериите за номинации на кандидат-депутати и процедурните правила за издигането им. Те са: избираема персона с публичен престиж, която споделя концепциите на Движение за права и свободи и концепциите на либерализма.

Движение за права и свободи ще се яви независимо на изборите, реши Централният съвет на партията. Той дефинира състава на Централния избирателен щаб, който се оглавява от ръководителя на партията Мустафа Карадайъ. В щаба влизат множеството членовете на ЦОБ на Движение за права и свободи и на ЦОС на Младежко Движение за права и свободи. Всички решения по отношение на изборите на 2 октомври 2022 т. ще се вземат от ЦОБ на Движение за права и свободи.

Лидерът на Движение за права и свободи разяснява пред публицистите в централата на Движение за права и свободи визитата си в Анкара и срещата си с президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган. В отговор на въпрос какъв брой значим за България е бил диалогът с Ердоган Карадайъ съобщи: „Срещата, тематиката за енергийната сигурност и самостоятелност е доста значима за България. При тази световна енергийна рецесия, при тази рецесия, обвързвана с газа, източниците на доставка не са толкоз доста, пътищата за доставка не са чак толкоз доста. Турция е една от страните, които в действителност играе значима роля и по тази причина е значимо за България да имаме тези срещи и контакти.“.

Добрата вест е, че политическото управление на Република Турция доста благосклонно и добре гледа към своите съседи, в частност към България, в този развой, акцентира Мустафа Карадайъ.

Председателят на Движение за права и свободи изясни, че срещата му с Ердоган е била в подтекста и на другите срещи, които е имал по-рано в Европа. Преди месец бях в Брюксел, участвах в Съвета на либералите, който се организира преди съвещанието на Европейския съвет. Разговарях с ръководителя на Европейския съвет Шарл мишел, с президента на Франция Еманюел Макрон, с премиера на Нидерландия Марк Рюте. Като част от евроатлантическото семейство, ние имаме сътрудници и съдружници, съседи и организираме интернационална геополитическа активност, без значение дали сме на власт или в съпротива. Ние имаме сътрудници, с които се виждаме, сподели Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи акцентира, че имаме огромен проблем с доставките на газ и поздрави служебния кабинет, че е направил спешен щаб, с цел да получим задоволително ясна картина в каква обстановката се намира страната. Така ще може да се търси решение преди да е пристигнала зимата.

Има тематики, при които няма власт и съпротива, а гарантиране на сигурността и бъдещето на страната, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Ние като политици, без значение дали сме във властта или в съпротива, би трябвало да бъдем доста деликатни, когато даваме оценки и вършим мнения и разбори за политиците в страните – наши съседки и съдружници. Защото от време на време можем да навредим на страната. Вижте наличието в обществените мрежи на до момента ръководещите, поради някой малък, частен, персонален интерес те слагат страната в неуместна обстановка, съобщи Мустафа Карадайъ.

Всяка партия нормално цели независимо болшинство в Народното събрание, тъй като най-малкото – другите политически партии имат друга ценностна база, в случай че въобще я имат, в случай че не са планове за осъществяване на поръчки, а са партии, разяснява изборите Карадайъ. Но незабавно добави, че сега на процедура в България не се обрисува еднопартийно ръководство.

Мисля че от 2009 година насам Движение за права и свободи доста тъкмо и ясно е дефинирало в разнообразни интервали от време в каква обстановка се намира България и каква е политическата картина. От 2016 година на всеослушание Движение за права и свободи приканва за нормалност в политиката като доста тъкмо и ясно сме дефинирали какво разбираме под понятието нормалност. В отчета на конференцията ни от 2016 главен апел бе възстановявене на нормалността. След това в няколко предизборни акции мотото ни беше да възстановим демокрацията и държавността, напомни водачът на Движение за права и свободи.

Давали сме оценка на модела ГЕРБ. В някакъв миг се появиха едни инцидентни субекти, самонарекоха се „Промяна“ и споделиха: Ние променяме модела ГЕРБ и защото нямат ценностна база, нямат визия за развиване на страната, а и видяхме тяхната управническа отпадналост, прибавиха Движение за права и свободи. Много ми е любопитно някой да дефинира какво тъкмо се има поради под понятието модела на ръководство ГЕРБ – Движение за права и свободи, разяснява Мустафа Карадайъ.

И съобщи: „Ние с ГЕРБ не сме имали коалиция, не сме взели участие в ръководството на страната. Напротив – тези, които пристигнаха по модела „Стани да седна“ не престават същия модел ГЕРБ на рушене на демокрацията и на неистини в това число по адрес на Движение за права и свободи.“.

Мустафа Карадайъ изясни, че аршин за силата на структурите на една партия е да изкара цялостен цикъл във властта и цялостен цикъл в съпротива. Когато това стане, ще се види действителното положение на структурите на ГЕРБ.

Досега имаше власт, която не се занимаваше с проблемите на хората и бизнеса. Затова ние, въпреки и в съпротива, направихме срещи с бизнеса, с цел да чуем проблемите им и да осигурим решението им, гарантирайки непоклатимост и сигурност за нашите деца и внуци, сподели Карадайъ.

Омразата, разделянето, опълчването и реваншизмът не могат и не трябва да бъдат инструмети за правене на политика, политиците би трябвало да сплотяват, а не да разделят, безапелационен бе той.

Ахмед Доган е популярен водач с голям принос за България и за мирния преход в България, мъдрец и страгет на българския етнически модел, който за жалост от 10 години не е в политиката. Разбирам потребността от мощни водачи, той е дал своя принос. В момента Движение за права и свободи се ръководи от своите групови органи, издържахме на репресиите на ГЕРБ, издържахме и на реваншистките репресии на едни инцидентни минувачи във властта, сподели още в отговор на въпрос Карадайъ.

Той напомни, че когато Движението бе във властта икономическите индикатори за този интервал бяха най-хубавите в целия 32-годишен преход. Затова даже когато сме в съпротива се опитваме да влияем, както бе при съставянето на бюджета. Направихме по този начин, че той да бъде в поддръжка на хората и бизнеса, съобщи още Мустафа Карадайъ. И акцентира: „Нужна ни е общата сила и общата мощ на обществото. Няма напредък в разграниченото общество. Прогрес има в консолидираното общество. В тези сложни моменти би трябвало да сплотяваме.“.

Мустафа Карадайъ прикани да не се търси реваншизъм, когато се политически кабинети. И още веднъж напомни, че когато Движение за права и свободи влезе в ръководството през 2001 година дружно с Национална движение „Симеон Втори", нямаше „жълта метла“ в администрацията. Получи се едно продължение от предходните кабинети в администрацията. Така стана и 2005 с включването на Българска социалистическа партия в обединението. По този метод интервал от 10-12 години имаше непоклатимост в администрацията. Тя създава ефикасен артикул, когато е сигурна. Всички помним метлата която пристигна с Бойко Борисов 2009 година, сподели Карадайъ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР